MICROBIOLOGIA

 

 

 

El departament de microbiologia s’organitza en 6 sales aïllades amb pressió positiva i la distribució d’aquestes segueix una progressió lògica perquè les diferents etapes de l’anàlisi microbiològic tinguin lloc en el temps i espai, separades físicament. Gracies a aquestes instal·lacions i als nostres tècnics altament qualificats, podem reduir el risc de contaminacions creuades o una mala praxis del laboratori, assegurant així entregar uns resultats veraços.

En aquesta àrea de microbiologia verifiquem la correcta prevenció, la qualitat i la seguretat dels nostres productes. Treballem en base al compliment de la legislació en vigor al Reglament Europeo 2073/2005 i les seves modificacions, les recomanacions professionals a nivell Europeu, els mètodes de Farmacopea Europea, el R.D. 140/2003 per aigües potables, etc.

Contacti'ns, al Laboratori LINAS SLU disposem d’un equip de professionals que li ajudarà a realitzar els plans d’autocontrol i neteja o a identificar els microorganismes indicadors i/o patògens es comuns o específics que puguin haver a les seves instal·lacions.

Realitzem els següents anàlisi de control específics:

 

  • Realitzem anàlisi per a controlar els processos de fabricació, les matèries primers i els productes acabats.
  • Estudis de vida útil i conservació.
  • Materials en contacte amb els aliments (superfícies de treball, envasos, etc.)
  • Control de manipuladors.
  • Control microbiològic d’ambients.

 

Control microbiològic de productes càrnics, matèries primeres y de materials en contacte amb els aliments:

  • Anàlisis de matèries primeres i control de proveïdors
  • Control de manipuladors
  • Control microbiològic de superfícies de treball
  • Control microbiològic de materials d’envasat
  • Control microbiològic d’ambientals (sales blanques, càmeres de refrigeració, sales de producció, etc.)
  • Estudis específics (estudis de vida útil, caducitat, conservació, cocció, mercat Halal, etc.)
  • Anàlisi del producte final o intermedi (embotits, carn fresca, additius, canals, despulles, grasses, subproductes, etc.
  • Anàlisi del producte final o intermedi.
  • Materials en contacte amb els aliments (superfícies de treball, envasos, etc.)
  • Control de manipuladors
  • Control microbiològic d’ambients.

A més de la microbiologia per aliments segons les normes ISO actuals, també realitzem anàlisis microbiològics segons European Pharmacopoeia 2.6.12 y 2.6.13:

  • Productes de química fina, productes intermedi i producte final
  • Ingredients actius
  • Additius
  • Excipient
  • Materials d’envasat

Anàlisi per l’exportació i compliment amb el Sistema d’Autocontrol específic per l’Exportació.(SAE, Reial Decret 993/2014):

  • Brasil
  • Canadà
  • Xina
  • Corea
  • Països Àrabs
  • Perú
  • Unió Aduanera / Rússia
  • USA

El laboratori té Acreditats per ENAC els principals microorganismes patògens i indicadors de higiene segons R.(UE) 2073/2005. A més, podem analitzar els següents microorganismes entre altres:

  • Detecció i recompte de Microorganismes aerobis totals
  • Detecció i recompte de Enterobacteries
  • Detecció i recompte de Coliforms
  • Detecció i recompte de Coliforms termotolerants
  • Detecció i recompte de E. coli
  • Detecció i recompte de E. coli O157
  • Detecció i recompte de Estafilococs coagulasa positius
  • Detecció i recompte de Microorganismes anaerobis totals
  • Detecció i recompte de Clostridium perfringens
  • Detecció i recompte de Llevats i fongs
  • Detecció i recompte de Listeria monocytogenes
  • Investigació de Listeria monocytogenes
  • Investigació de Listeria spp.
  • Investigació de Salmonella spp.

Veure els paràmetres Acreditats per LINAS SLU en l’apartat d’Acreditacions.

Es realitzen els següents anàlisi, basats en el RD 140/2003 per el que s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà:

  • Anàlisi autocontrol d’aigua de consum humà a la xarxa de distribució (ACN-R)
  • Anàlisi autocontrol d’aigua de consumo humà en la sortida ETAP/Dipòsit (ACN-D)
  • Anàlisi control d’aigua de consumo humà en l’aixeta del consumidor (ACI)
  • Anàlisi complet d’aigua (ACP)

 

També podem realitzar els següents Anàlisi, basats en el RD 865/2003  i acreditats per ENAC:

  • Detecció i recompte de Legionella spp. amb identificació de Legionella pneumophila.

 

Complint amb els criteris tècnic-sanitaris de les normatives del Reial Decret 742/2013 i el Decret 95/2000 realitzem les analítiques corresponents en aigües de piscina, a demes podem analitzar aigües de jacuzzis, de balnearis, de zones esportives, etc.

Anàlisi de piscines d’aigua potable i desinfecció per cloració

  • Qualitat de l’aigua
  • pH
  • Transparència de l’aigua sense banyistes
  • Temps de recirculació
  • Terbolesa
  • Clor lliure residual
  • Clor combinat residual
  • Àcid isocianúric
  • Amoni (NH4)
  • Anàlisi microbiològic

Recompte de E.coli

Recompte de Pseudomonas aeruginosa

Recompte de Coliformes fecals

Recompte de Staphylococus aureus

 

Veure els paràmetres Acreditats per LINAS SLU en l’apartat d’Acreditacions.  

Aquest lloc web utilitza cookies. Les cookies pròpies s'utilitzen per millorar els nostres serveis i assegurar un bon funcionament de la pàgina. L'usuari té la possibilitat d'acceptar només les cookies necessàries o d'acceptar-les totes. A més té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Acceptar només cookies necessàries
Com configurar
Top